A stressz
A kezelés eszköze
A stresszoldás
Oldásra ajánlott élettémák
Hány oldás hoz változást ?
A kezelés eszköze

Az 1960 – as évek elején Georges Goodheart amerikai manuálterapeuta kidolgozta az izomtesztelés módszerét annak vizsgálatára, hogy egy adott izom képes–e a saját funkcióját teljesíteni. Az izomteszt a kineziológiában diagnózis és biofeed–back rendszert képez. Ez azt jelenti, hogy az izomteszteléssel felderítjük az izomrendszerrel összefüggő kiegyensúlyozatlanságát. Mikor egy adott izmot vizsgálunk, akkor az, az egész szervezettel összeköttetésben van. Aktivizálja az ínreflexeket, az idegeket, és szoros kapcsolatban van az agyműködéssel. Az izomtesztelés segítségével lehívhatjuk az agyban tárolt információkat és a kölcsönhatás révén vissza is hathatunk az agyra. Agyunk akár egy hatalmas kapacitású számítógép. Az izomteszt segítségével kapcsolatot teremthetünk ezzel az „adatbázissal”. Lehívhatjuk, és felderíthetjük a rendszerben tárolt információkat.

Hogyan történik a probléma meghatározása?

 A probléma meghatározása az izmok vizsgálatával történik. A kineziológus ilyenkor gyengéd nyomást gyakorol a kliens karjaira miközben kérdéseket, tesz fel. Ezt a kineziológiában IZOMTESZTELÉSNEK hívják. Az izomtesztelés az összes kineziológiai ágazatban jelen vanHa egy kellemetlen szituációra gondolunk, stressz hatására izmaink elgyengülnek, még kellemes, vagy közömbös dolognál, izmaink feszesek. Az izmok képesek közvetíteni az agy, illetve a test által tárolt információkat, így az általam feltett kérdésekre az Ön izmai, erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal „válaszolnak”. Ezt a reakciót használjuk az oldás során folyamatosan. Különböző kérdéseket teszek fel, miközben enyhe nyomást gyakorolok az Ön kinyújtott karjára. Az enyhe nyomásra, a tesztelt kar, pontosabban az izmok válaszolnak. Így a feltett kérdésekre erősen tartó vagy elgyengülő izomtónus a „válasz”, hiszen közvetítik a tudatalatti, tudatos, illetve a test tárolt információit.

Az izomtesztelés segítségével így azonosítom a gátló érzelmeket, és viselkedési formákat. Felderítjük azokat a múltbéli eseményeket is, melyek egymásra épülve létrehozták az Ön jelenbeli problémáit.


KineziológiaAkupresszúraCsakratisztításMasszázsokMeditációs klubProgramokElérhetőségem